blog-gwsw-stempel

YP voorkomt Babylonische spraakverwarring op IT-gebied

Begin er maar eens aan. Drie Drentse gemeenten (Noordenveld, Tynaarlo en Aa & Hunze) voeren het gezamenlijk beheer van ruim 300 gemalen in maar liefst 120 uitvoeringen, geïnstalleerd door 5 verschillende leverancier…

Dat geeft onherroepelijk problemen op het gebied van onderlinge data-uitwisseling. Tenzij de diverse gegevens op basis van het GWSW-woordenboek* tot uniforme output worden getransformeerd. Daar zijn we vanuit YP Your Partner samen met de gemeenten aan begonnen, en dat is gelukt!

 

300 Gemalen communiceren voortaan in één en dezelfde taal

Ere wie ere toekomt. Robert van der Galiën en Ysbrand de Boer (Engineer bij YP Your Partner) losten het ‘Babylonische vertaalprobleem’ op. Door samen de actuele data van meer dan 5000 verschillende storingsmeldingen door te spitten, grondig te analyseren en van gemeenschappelijke en door GWSW geadviseerde omschrijvingen te voorzien, ontstond een helder beeld van de problematiek. De ‘nieuwe uniforme taal’ is vervolgens in de databases ingevoerd.

De hierdoor verkregen informatie draagt – zonder cryptisch gepuzzel – bij aan het acuut (en vaak zelfs preventief) signaleren van storingen. Een tijd winnende actie waardoor monteurs veel sneller en efficiënter kunnen werken en het probleem direct bij de kern aan te pakken is. Bovendien is de nieuwe data voorbereid op het toepassen van kunstmatige intelligente en daarmee de tijd weer een forse stap vooruit.

Robert van der Galiën was met zijn Drentse team al goed bekend met C.A.R.S telemetrie van YP Your Partner. Door deze update werken de systemen op het gebied van urgentie, type storing en doormelding daarvan feilloos met elkaar.

 

*GWSW-woordenboek, het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water is een ontologie, een speciale datastructuur die systemen op het gebied van stedelijk waterbeheer beschrijft.

 robert-van-der-galien

 

Van der Galiën: “Door de data te bundelen en de installaties van de gemeenten met elkaar te vergelijken kunnen wij deze efficiënter laten draaien en voortijdig storingen elimineren.

 

Met de gezamenlijke hoofdpost zijn wij in staat om met dezelfde tijdsinzet de data van installaties van 3 gemeenten te verbeteren”.

Robert van der Galiën

 

Beheerder riolering en water, Gemeente Noordenveld

 

Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Direct contact

Bel +31512-589842

Mail info@yp-yourpartner.nl

Blog

Lees alle blogartikelen
LEES MEER dweil-bewerkt-169

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur.

LEES MEER snn-landschaps-169

Steun door EU en SNN voor Innovatie en R&D bij YP

Procesbesturingen voor onder meer alle mogelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties.

LEES MEER podcast-remote-yp

Podcast: Remote Sensing en Big Data

Ontdek de complexiteit en veelbelovende mogelijkheden van deze technologie├źn.

LEES MEER veilig-op-de-weg

Met Telemetrie het hele jaar door veilig op weg

C.A.R.S van YP Your Partner wordt wel het wakend oog van de weg genoemd.