wieger

YP Your Partner de uitvinders van het Internet of Things (IoT)

In 1987 zag C.A.R.S, de elektronische module (Het Internet of Things platform) van YP Your Partner, het levenslicht. Vanaf dat moment konden industriële processen op afstand aangestuurd en op hun functioneren gecontroleerd worden. Voor die tijd een zeer innovatieve en revolutionaire ontwikkeling en nog steeds de bron van alles wat er nadien uit deze basis is ontstaan.

 

Van hardware naar software (Internet of Things)

De digitale evolutie veranderde de module van een hardware- naar een softwareproduct. Feitelijk was C.A.R.S daardoor één van de eerste uitingen van het Internet of Things (IoT); het telemetrisch verbinden van apparatuur, machines en installaties met een base-station. Afstand speelde vanaf het begin van de digitale evolutie geen enkele rol meer. De beheerder had destijds ook al 24/7 inzicht in de materie, waar ook ter wereld.

IoT heeft nadien een enorme vlucht genomen en het einde komt waarschijnlijk nooit in zicht. Met de dag wordt de wereld digitaler, werkelijk alles wordt met elkaar verbonden. Data is het nieuwe goud van de onderneming. Wie big data weet te analyseren en als smart data gericht kan toepassen, krijgt macht over de processen en houdt de regie over de toekomst van zijn/haar onderneming.

Big data is big business. Slimmer, sneller, beter en – nu ook – betaalbaar inpasbaar.

Waar de kostprijs in eerste instantie een remmende factor op de ontwikkeling van IoT betekende, is dat investeringsprobleem inmiddels achterhaald. Grootschalige ontwikkeling van software en het inrichten van IoT netwerken is anno 2021 voor iedereen toegankelijk. En dat tegen een prijs waar je in 1987 niet van had durven dromen.

Onwetendheid van de materie staat bij bestaande bedrijven vaak nog in de weg om de stap naar IoT te gaan zetten. Meestal speelt angst voor het onbekende hierbij een rol. Als partner in business biedt YP Your Partner kennis over IoT aan. Dit betekent dat iedere fase in het proces met elkaar als partners wordt doorlopen. Tevens wordt de doelstelling nauwkeurig omschreven. En doelen gaan we gegarandeerd bereiken, uiteraard wel tegen kosten die verantwoord zijn en binnen de kortste tijd terug vallen te verdienen.

 

Aan de slag met proces automatisering?

Laat YP Your Partner vrijblijvend een IoT-scan maken van de mogelijkheden die proces-automatisering biedt. Dan bent u voortaan verzekerd van inzicht, overzicht en ook klaar voor de toekomst. Wilt u zelf aan de slag met het uitwerken van uw IoT applicatie, klik dan op bekijk IoT – Canvas.

De digitale evolutie van C.A.R.S hardware 

tijd-01


C.A.R.S hardware begin jaren 90

De beginselen van het Internet of Things. Aangezien het internet in deze tijd nog niet erg bekend was werden alarmen verstuurd naar een pager met een error code wat later ook in tekst beschikbaar was. Dit was het begin van op afstand invloed op de machine/installatie hebben.

 

tijd02


C.A.R.S Unit uit 2002

De C.A.R.S unit uit dit jaar beschikte over een internet aansluiting, had de mogelijkheid om via TCP/IP, ISDN, GPRS en BlueThoot verbinding te maken. Daarnaast is het vanaf 2002 mogelijk om te schakelen met alle fabrikanten van bijvoorbeeld een Siemens, Mitsubishi of Hitachi PLC. Het besturen, bewaken, loggen en alarmeren kunnen op afstand geregeld worden.

 

tijd03


C.A.R.S DM04 uit 2004

In 2004 bood de C.A.R.S DM04 de mogelijkheid om snel, eenvoudig en goedkoop op telemetrie in te stappen. Deze unit was in 2004 een complete end-to-end oplossing. De DM04 is op afstand programmeerbaar via een mobiele telefoon.

 

tijd04


C.A.R.S Telecontroller uit 2006

Een voor die tijd krachtig apparaat, welke beschikte over alarm management en alarmen/data kon versturen via GPRS, SMS, e-mail, FTP/XML, semascript en Fax. Zowel lokaal als op afstand is de telecontroller benaderbaar. Daarnaast is het nu ook mogelijk om via de webserver de module te programmeren.

 

tijd05

 

C.A.R.S PLC uit 2016

Vanaf het moment in 2016 is de serviceverlening aanzienlijk vereenvoudigd. Er kan via standaard netwerken gecommuniceerd worden. Met alle actuele communicatiemedia kan gewerkt worden. Ook zoals altijd is de module vrij programmeerbaar en zijn we merkonafhankelijk. Ook is deze unit bruikbaar voor alle technische installaties in elke sector zoals de machinebouw, milieu -en waterzuivering en de gemeentemarkt.

 

tijd06

 

C.A.R.S IoT module 2021

Deze krachtige C.A.R.S IoT module is in feite een mini pc. Voorzien van alle mogelijke atuele communicatiemedia. Samen met onze C.A.R.S software is dit de end-to-end oplossing voor uw IoT applicatie. Net als de PLC uit 2016 bruikbaar voor iedere technische installatie in diverse sectoren.

Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Direct contact

Bel +31512-589842

Mail info@yp-yourpartner.nl

Blog

Lees alle blogartikelen
LEES MEER dweil-bewerkt-169

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur.

LEES MEER snn-landschaps-169

Steun door EU en SNN voor Innovatie en R&D bij YP

Procesbesturingen voor onder meer alle mogelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties.

LEES MEER podcast-remote-yp

Podcast: Remote Sensing en Big Data

Ontdek de complexiteit en veelbelovende mogelijkheden van deze technologie├źn.

LEES MEER veilig-op-de-weg

Met Telemetrie het hele jaar door veilig op weg

C.A.R.S van YP Your Partner wordt wel het wakend oog van de weg genoemd.