Wij laten Nederland niet verroesten!

Van der Heide is al meer dan 100 jaar expert op het gebied van elektrotechnische infrastructuren. Het beveiligen van boerderijen en schuren tegen de gevolgen van blikseminslag vormde het fundament.

Als internationaal erkend expertise- en opleidingscentrum – met zes vestigingen in Nederland – ontwikkelt Van der Heide dagelijks technieken voor de markt van morgen. Eén van die toepassingen betreft kathodische bescherming van staal- en metaalproducten tegen ongewenste corrosievorming. Een techniek die onder andere in de havens van Rotterdam voor de damwanden wordt toegepast. De wanden worden continu van minimale elektrische impulsen voorzien. Hierdoor worden de elektronen via anode omgezet in kathoden en is het staal tot wel 100 jaar beschermd.

 

Van der Heide de techniek, YP Your Partner de real-time controle.

Om corrosievorming te voorkomen heeft Van der Heide twee soorten systemen. Het ‘opgedrukt stroomsysteem’(OSS), waarbij via een transformator gelijkstroom van een laag voltage door anoden over een metalen oppervlakte wordt verdeeld. En het ‘opofferingssyteem’ waarbij de anoden zich letterlijk opofferen aan het te beschermen metaal en er geen elektrische aansluiting nodig is. Beide systemen beschermen het staal, maar OSS beschermt ook het milieu. De stroom is dusdanig zwak dat het waterleven er geen enkele schade van ondervindt. Doordat het staal niet langer corrodeert, wordt voorkomen dat ‘tonnen’ metalen in het milieu terechtkomen. Daarnaast bespaart het opgedrukte stroomsysteem veel grondstoffen; de stalen wanden kunnen dunner uitgevoerd worden. Een ander bijkomend voordeel van de dunnere wanden is dat de reductie van CO2 toeneemt.

De stalen damwanden worden 24/7 op conditie en functioneren gecontroleerd. Het C.A.R.S systeem van YP Your Partner geeft op honderden punten real-time informatie over de toestand van het materiaal en de aanwezige kathodische activiteit. Al die controlepunten zijn op afstand bestuurbaar en rapporteren non-stop én preventief de eigenschappen van de damwanden. Ongewenste corrosievorming door microbiologische veranderingen wordt al in wording gesignaleerd.

tenynke-hoekstra

 

“Ik zie het als mijn persoonlijke missie om opgedrukte stroomsystemen bij partijen onder de aandacht te brengen om te waarborgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een milieuvriendelijke leefomgeving”.

Tenynke Hoekstra

Manager Kathodische Bescherming, Van der Heide

Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Direct contact

Bel +31512-589842

Mail info@yp-yourpartner.nl

Blog

Lees alle blogartikelen
LEES MEER dweil-bewerkt-169

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur.

LEES MEER snn-landschaps-169

Steun door EU en SNN voor Innovatie en R&D bij YP

Procesbesturingen voor onder meer alle mogelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties.

LEES MEER podcast-remote-yp

Podcast: Remote Sensing en Big Data

Ontdek de complexiteit en veelbelovende mogelijkheden van deze technologie├źn.

LEES MEER veilig-op-de-weg

Met Telemetrie het hele jaar door veilig op weg

C.A.R.S van YP Your Partner wordt wel het wakend oog van de weg genoemd.