skill-lab

SKILL. De Broedplaats voor innovatief Noord-Nederland

Shared Knowledge Innovation Learning Lab, kortweg SKILL, is het nieuwe centrum waar technologiestudenten en bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten én inspireren. Een uitgelezen locatie waar innovaties, kennis en onderzoek samenkomen. Een ‘thuis’ voor iedereen die met de nieuwste technologie, zoals co-bots, 3D metaalprinters en software voor onder andere kunstmatige intelligentie aan de slag wil. Het is een ontdekkingsreis die gecoacht wordt door de meest innovatieve bedrijven die Noord-Nederland kent.  

Drachten wil zich als technologiehoofdstad van het noorden profileren. Met deze stap is de basis daarvoor in alle opzichten gelegd. Bedrijven die verenigd zijn in het Innovatie Cluster Drachten (ICD) krijgen ondersteuning van gemeente Smallingerland en Provinsje Fryslân, dit maakt deze mooie aanwinst mogelijk. 

 

YP Your Partner is ‘Part of the Smart’. Met Business Intelligence als innovatief speerpunt in het programma  Het ICD telt zo’n 23 innovatieve hightechbedrijven die hun kennis en hoofden bij elkaar steken om letterlijk inhoud aan de SKILL-ambities te geven. YP Your Partner is vanaf het eerste uur nauw betrokken bij alle ontwikkelingen en draagt op het vlak van Business Intelligence (BI) een beste steen bij. 

 

Het geheel mag er wezen. Een prachtig energiezuinig gebouw met een grote collegezaal, 11 vergader-, les- en opleidingsruimtes, een kantoorruimte voor het ICD en een ICD-laboratorium/testruimte gericht op R&D-projecten. Tel daarbij de innovatieve historie van het gebouw bij op – tot voor kort de kraamkamer van vele opzienbarende Philips producten – en de zaak is rond. 

Bent u benieuwd of SKILL aan de ontwikkeling van uw bedrijf of product kan bijdragen? Kom gerust eens langs.

theun-prins

 

“Al vele jaren stellen wij onze eigen bedrijfsruimte aan technologiestudenten ter beschikking. Want wij geloven in een sterke integratie van het onderwijs met de dagelijkse praktijk. Met SKILL wordt dat er alleen maar beter op. In de centrale ruimte kunnen studenten onder supervisie van het bedrijfsleven dagelijks met elkaar samenwerken en kennis maken met de top van het hightechsegment in Noord-Nederland. Dat schept een band die niet snel verbroken wordt. SKILL zorgt er ook voor dat talent van het noorden ook in het noorden behouden blijft.”

Theun Prins

Directeur/eigenaar, YP Your Partner

Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Direct contact

Bel +31512-589842

Mail info@yp-yourpartner.nl

Blog

Lees alle blogartikelen
LEES MEER dweil-bewerkt-169

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur.

LEES MEER snn-landschaps-169

Steun door EU en SNN voor Innovatie en R&D bij YP

Procesbesturingen voor onder meer alle mogelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties.

LEES MEER podcast-remote-yp

Podcast: Remote Sensing en Big Data

Ontdek de complexiteit en veelbelovende mogelijkheden van deze technologie├źn.

LEES MEER veilig-op-de-weg

Met Telemetrie het hele jaar door veilig op weg

C.A.R.S van YP Your Partner wordt wel het wakend oog van de weg genoemd.