yp-harlingen

Goedkoper en veiliger rioolbeheer voor Gemeente Harlingen

De techniek verandert razendsnel en daardoor is het onder andere mogelijk om het rioolbeheer goedkoper en veiliger in te richten. In 2014 liet de gemeente Harlingen het C.A.R.S-telemetrie systeem van YP Your Partner installeren. Daarmee kon de werking van alle rioolgemalen op afstand worden gemonitord. Dat was in die tijd al een hele vooruitgang op gebied van veiligheid en kostenbesparing. Nu – amper zeven jaar later – is de systeemsoftware verder ontwikkeld en is de verkregen data stukken veelzijdiger, inzichtelijker en daardoor nog veiliger geworden. Gerwold Hylkema – beleidsmedewerker infrastructuur gemeente Harlingen – is erg bij met deze ontwikkeling, al deed de voormalige versie 1.0 naar zijn mening ook goed werk.

 

De update maakt het rioolbeheer goedkoper en veiliger

“Goedkoper en veiliger”, dat was in een paar woorden de opdracht die Gerwold Hylkema aan YP Your Partner gaf. Goedkoper kon snel worden gerealiseerd door de SIM kaarten van de meldingsposten vanuit een ander telecombedrijf aan te bieden. Veiliger werd het systeem omdat deze SIM kaarten van krachtig versleutelde VPN (Virtual Private Netwerk) verbindingen werden voorzien. Daarmee ontstond een beveiligd netwerk waar kwaadwillende hackers geen inbreuk op kunnen maken. De update van C.A.R.S maakt nu gebruik van deze gecodeerde verbindingen tussen de rioolgemalen en de centrale meldpost.

 

Meer inzicht voor Gemeente Harlingen

Gerwold Hylkema: “het voormalige systeem heeft 7 jaar goed gewerkt. Het gaf me de inzichten die ik nodig had. Maar de nieuwe mogelijkheden verrijken de data en geven ons nog meer overzicht in de werking van de rioolgemalen. We zijn daardoor in staat pro-actief te kunnen handelen en storingen in de gemalen op een preventieve manier voor te zijn. Dus ja, aan mijn wens ‘goedkoper en veiliger’ heeft YP Your Partner beslist gehoor gegeven”.

Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Direct contact

Bel +31512-589842

Mail info@yp-yourpartner.nl

Blog

Lees alle blogartikelen
LEES MEER dweil-bewerkt-169

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur.

LEES MEER snn-landschaps-169

Steun door EU en SNN voor Innovatie en R&D bij YP

Procesbesturingen voor onder meer alle mogelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties.

LEES MEER podcast-remote-yp

Podcast: Remote Sensing en Big Data

Ontdek de complexiteit en veelbelovende mogelijkheden van deze technologie├źn.

LEES MEER veilig-op-de-weg

Met Telemetrie het hele jaar door veilig op weg

C.A.R.S van YP Your Partner wordt wel het wakend oog van de weg genoemd.