smart-industry

Het ‘oude normaal’ keert niet meer terug – YP en ICD

Vanaf de start van het ICD (Innovatiecluster Drachten) is YP Your Partner lid. Lid om binnen het cluster slim samen te werken én om high tech Noord Nederland op de kaart te zetten. Want wat gebeuren er prachtige dingen in Noord Nederland op high tech-vlak. Met de 23 bedrijven van het ICD innoveren we op R&D gebied sneller met elkaar en hebben we vele contacten met Hoge scholen.

 

Winnaars ICD Hightech pubquiz beleven Tesla-experience

De ICD bedrijven delen hun kennis graag. Daarom organiseert het ICD speciaal voor studieverenigingen, studierichtingen en speciale groepen studenten de Hightech Safari’s. Voordat de tweede lockdown zich afkondigde is het ons gelukt om samen met ICD, VEC Drachten en Provinsje Fryslân een coronaproof Tesla-experience te organiseren voor de winnaars van de online ICD Hightech pubquiz.

Hieronder de video van deze bijzondere belevenis!

 


 

Sneller digitaliseren

In deze (corona)tijd is techniek belangrijker dan ooit. We digitaliseren met elkaar en zien daar ook de voordelen van in. De fysieke ICD evenementen zoals hightech safari’s, carrièrbeurzen en kenniskringen zijn allemaal verplaatst naar online meetings. En met succes.

Op de eerste online ICD Learning Day namen maar liefst 130 collega’s uit de ICD bedrijven deel.  Met de deelname aan de online editie van Engineering the Future bereikten we met de ICD bedrijven zelfs in een keer 300 HBO/WO studenten. Nadelen zijn er natuurlijk ook. Techniek is nu eenmaal het mooist als je het in handen kunt hebben en er samen met collega’s en medestudenten letterlijk je hoofd over kunt buigen. Dat kan nu niet, maar die tijd gaat zeker weer komen. Tot die tijd blijven we de ICD online activiteiten verder innoveren en professionaliseren. Want één ding is zeker, terug naar het ‘oude normaal’ gaan we nooit meer.

 

Lees via de website meer over de (carrière) mogelijkheden van het cluster.

 

Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Direct contact

Bel +31512-589842

Mail info@yp-yourpartner.nl

Blog

Lees alle blogartikelen
LEES MEER dweil-bewerkt-169

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur.

LEES MEER snn-landschaps-169

Steun door EU en SNN voor Innovatie en R&D bij YP

Procesbesturingen voor onder meer alle mogelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties.

LEES MEER podcast-remote-yp

Podcast: Remote Sensing en Big Data

Ontdek de complexiteit en veelbelovende mogelijkheden van deze technologieën.

LEES MEER veilig-op-de-weg

Met Telemetrie het hele jaar door veilig op weg

C.A.R.S van YP Your Partner wordt wel het wakend oog van de weg genoemd.